„Audycja kulinarna”
na żywo w piątki o godz. 11:00,
powtórka – z dodatkowym przepisem – w soboty o godz. 13:00
Tel. 16 67 67 000
Zapraszamy do zapoznania się z najnowszymi przepisami słuchaczy Radia FARA
podanymi w Audycji kulinarnej w piątek, 26 stycznia 2024 r.
Kapuśniak babuni
Składniki:
– 1 kg kiszonej kapusty
– 5 ziemniaków średniej wielkości
– 10 dkg masła
– 1 cebula
– pieprz, sól, kminek
Wykonanie:
W jednym garnku gotujemy kapustę, w drugim obrane, pokrojone w ćwiartki ziemniaki. W międzyczasie przygotowujemy cebulkę, kroimy w kostkę i dusimy na maśle.
Ziemniaki po ugotowaniu blendujemy razem z wodą, w której się gotowały i wlewamy je do ugotowanej kapusty. Dodajemy cebulę uduszoną na maśle i doprawiamy do smaku.
Przekazała Marta z Prałkowiec
[icon name=”grin-alt” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””] PRZEPISY S. BERNADETTY [icon name=”grin-alt” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””] PRZEPISY S. JUDYTY [icon name=”grin-alt” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””] PRZEPISY S. KINGI
[icon name=”grin-alt” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””] PRZEPISY MARTY Z PRAŁKOWIEC (niskowęglowodanowe) [icon name=”grin-alt” style=”regular” class=”” unprefixed_class=””]
Przepisy według kategorii:
Alfabetyczna lista przepisów